Istota wyposażenia restauracji – dlaczego musi być wysokiej jakości i na co zwrócić szczególną uwagę?

20160222-restaurant-supply-store-vicky-wasik-5

Wyposażenie restauracji obejmuje wszystko, od komercyjnych pieców do stołów i maszyn do lodu. Decyzja o rodzaju wyposażenia restauracji może być przytłaczająca dla nowego właściciela restauracji. Zapoznaj się ze wskazówkami, dzięki którym zakup wyposażenia restauracji stanie się od razu łatwiejszy.

Nowe wyposażenie restauracji nie zawsze jest lepsze.

Nowa restauracja niekoniecznie wymaga całego nowego sprzętu. Możesz kupić wysokiej jakości sprzęt do restauracji za pół ceny – jeśli są używane. Stoły, krzesła, naczynia, przybory kuchenne – wszystko to można kupić z drugiej ręki. Większe elementy wyposażenia restauracji, takie jak piece, piekarniki, urządzenia chłodnicze, często można znaleźć używane – w bardzo dobrych ofertach.

Leasing jest dobrą opcją dla wyposażenia restauracji.

Wiele firm oferuje dzierżawione wyposażenie restauracji, dzięki czemu można zaoszczędzić sporo pieniędzy, przygotowując się do otwarcia nowej restauracji. Urządzenia o krótkich okresach eksploatacji, takie jak maszyny do lodu, są idealne do miesięcznej dzierżawy. Sprzedawcy oferują również bezpłatnie dzierżawiony sprzęt, taki jak ekspresy do kawy i chłodnice.

Talerze do restauracji nie są takie same jak domowe

Talerze do restauracji nie są tanie, w porównaniu do tych, które można kupić do domu na Allegro. Ale to dlatego, że są one wykonane solidniej po to, aby wytrzymać tryb pracy ruchliwej zmywarki używanej do mycia naczyń w restauracji.

Stoły i krzesła są częścią wystroju.

Stoły i krzesła stanowią duży wydatek przy otwieraniu nowej restauracji. Ale jak w przypadku komercyjnych talerzy – są one trwałe. Wygląd twojej jadalni będzie definiowany w dużym stopniu w zależności od stołów i krzeseł, które wybierzesz.

Kuchnia restauracji powinna być dobrze zaopatrzona.

Kuchnia w restauracji wymaga starannego planowania, aby zmaksymalizować przestrzeń i promować efektywność. Typowa kuchnia restauracyjna składa się z różnych obszarów wyposażenia. Chodzi o obszar, na którym przygotowywany jest określony rodzaj żywności. To dzięki odpowiedniej selekcji obszarów można utrzymać w restauracji płynną pracę.

Bary restauracyjne wymagają własnego sprzętu.

Szczegóły wyposażenia baru w restauracji zależą od wielkości lokalu, tematu i licencji na alkohol. Ważne jednak, by i tutaj znajdowało się wysokiej jakości wyposażenie, takie jak baterie chromowane czy kieliszki o wyższym poziomie trwałości.

Integralną częścią wyposażenia restauracji są również systemy chłodnicze. To obejmuje zarówno małe lodówki, jak i masywne chłodziarki i zamrażarki oraz wszystko pomiędzy.

Obrusy wymagają dużej uwagi.

Ładnie wyprasowane obrusy i wykrochmalone serwetki lniane charakteryzują się wyjątkowo elegancką atmosferą. Ale wymagają one również stałej troski w utrzymaniu i mogą być kosztowne w:

  • czyszczeniu,
  • prasowaniu,

Sprzęt gastronomiczny może zwiększyć przychody restauracji. Jeśli bowiem zainwestujesz w naprawdę trwałe rozwiązania, nie musisz się martwić ich codzienną wymianą, ale możesz skupić się na jak najsmaczniejszych daniach i jak najlepszej obsłudze klienta.

 

Zależy Ci na najwyższej trwałości we własnej restauracji? Baterie chromowane będą dobrym wyborem.

Może zainteresuje Cię także...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>